Hírek

Tájházak Napja 2016

 

 

Frissítés 2010.01.28

A weboldal elnyerte végleges formáját.

A tartalom természetesen folyamatos feltöltés alatt.

A továbbiakban a tájházzal kapcsolatos rendezvények és információk ezen oldalon jelennek majd meg.

 

-------

A Tájházban található - szakleltárban rögzített tárgyak - digitalizálása megtörtént, a tájház önálló honlapjának elkészítése folyamatban van. Befejezési határidõ: 2010. január 31.

-------

Tájékoztatjuk a honlap látogatóit, hogy a néprajzos-múzeológusok által szerzõdésben vállalt munkák egy része - szakleltár készítése - elkészült, a digitalizálás folyamatban van.

-------

Az elnyert pályázat keretében a leltározási és digitalizálási munkával önkormányzatunk Gyanó Szilvia és Vidák Tünde néprajzos-múzeológusokat és Marton Vince restaurátort bízta meg. A digitalizált anyagot a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum szerverén kialakított néprajzi adatbázison  kell megjelentetnünk.

-------

A Szentendrei Szabadtéri Múzeum mint a pályázat lebonyolítója  2009. augusztus 9-én küldött levelében tájékoztatta  Önkormányzatunkat, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium 800.000 Ft pályázati támogatást ítélt meg a "Vendégváró Tájházak" témakörben a buzsáki tájház néprajzos-múzeológus által elkészítendõ szakleltárára, a meglévõ tárgyak konzerválására, honlap fejlesztésre.

-------

2009.  április 27-én önkormányzatunk támogatási kérelmet nyújtott be a "Vendégváró Tájházak" címmel az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt pályázatra.


 

 

 

 

Módosítás: (2010. január 29. péntek, 15:55)